2023 TASARIM TRENDLERİ

Sadece bir markalaşma stratejisi bir şirketi rakiplerinden ayırabilir.

Şirketinizin ürünlerini olabilecek en iyi hale getirmek için ne kadar saat harcarsanız harcayın, ürünlerinizin doğru insanlar tarafından bilinmesini ve doğru pazardan para getirmesini sağlamak için iyi bir marka stratejisine yatırım yapmalısınız.

Dijital dikkat dağıtıcı şeyler çağında marka stratejiniz artık iyi bir logo ile sınırlı değil. Her yıl değişen çok sayıda trend var. Sürekli değişen bir pazarda akılda kalmanın tek yolu, işinizle ilgili doğru markalaşma trendlerini takip etmektir.

Hiçbir markalaşma trendi başarıyı garanti edemese de, hedef müşterinizin dikkatini çekmek istiyorsanız trendlerin her yıl nasıl değiştiğini takip etmek her zaman iyi bir fikirdir.

Marka stratejinizi geliştirmenize ve markanızı sürekli değişen bir pazarda alakalı ve başarılı tutmanıza yardımcı olacak 2023 için en iyi 8 marka bilinci oluşturma trendinin bir listesi.

İster yeni bir marka başlatıyor olun ister eski bir markayı yeniliyor olun, özenle seçilmiş bu markalaşma trendleri, gerçek marka kişiliğinizin parlamasına izin verirken hedef pazarınızda öne çıkmanıza yardımcı olacaktır!

Basitleştir 

2023 yılı tamamen minimalizm ve basit markalaşma ile ilgilidir. Marka bilinci oluşturma, markanızın birçok yönünün bir birleşimi olduğundan, markanızın kalitesini ve kişiliğini tasvir etmeye gelince, daha azı her zaman daha fazladır.Basit bir görünüm, markanızın kişiliğini göstermenin ve mesajınızı iletmenin harika bir yoludur.

Şekiller, düz metin, sınırlı renk paletleri ve boşluk gibi temel unsurları kullanmak, marka kişiliğinize en uygun organik unsurlarla temel bir estetik yaratmanın en iyi yoludur.
Böylece müşterilerinizi bunaltmadan markanızın tüm bölümlerine eşit ilgi gösterebilirsiniz.

Marka Tasarımı Uyarlanabilir Olmalı

Markanız artık el ilanları ve birkaç televizyon reklamıyla sınırlı değil.
Dijitalleşmenin ilerlemesiyle birlikte markalar, marka öğelerinin müşterileri tarafından görülebilmesini gerektiren çeşitli stratejiler uygulamalıdır! Logonuzun ve diğer marka öğelerinizin, uygulamaya bağlı olarak farklı boyut, şekil ve renklerde olması gerekir.
Örneğin, web sitenizin bir ana logosu varsa, markanız için kartvizitler, reklam broşürleri, antetli kağıtlar, zarflar ve daha fazlası gibi daha kısa bir logo oluşturabilirsiniz. Ancak orijinal logonuzla tutarlı ve uyumlu olduğundan emin olun.
Öte yandan çoğu Hint markası, markaları için her sabit veya pazarlama stratejisi için tek seferlik marka öğeleri oluşturur.
Markanızı bu şekilde yerleşim düzeni ne olursa olsun her mecrada tanınır hale getirebilirsiniz. Ayrıca, müşterilerinizin markanızı benzersiz bir şekilde tanımasını sağlayarak marka hatırlanabilirliğini artırır.

Alışılmadık Bir Tasarıma Sahip Olmak

Marka tasarımınıza eğlence ve bireysellik katmanın örtüşen öğeler, asimetri, kaotik bir tasarım ve daha fazlası gibi birçok yaratıcı yolu vardır.
Sonuç olarak bu yıl, yaratıcı yönünüzü açığa çıkarma ve markalarınızın öne çıkmasına yardımcı olmak için eğlenceli tipografi, illüstrasyonlar, çarpışan öğeler, parlak çatışan renkler ve çarpık şekiller kullanma yılı! Bu tür canlı ve göz alıcı marka tasarımları, tüketicilerin dikkatini perakende raflarından uzaklaştırmanın da etkili bir yolu olabilir.

Kişisel Markalar İçin Monogramlar

Monogramlar, tüketicilerin markaları tanımasına ve hatırlamasına yardımcı olan, giderek daha popüler hale gelen bir marka unsurudur. Monogramlar, müşterilere lüks bir markadan satın almaya benzer bir ayrıcalık hissi veren kısa ve hızlı logolardır.
İki veya daha fazla baş harfi tek bir sembolde birleştirip çeşitli yazı tipleri ve renkler kullandığınızda, monogramlarınızın görünümünü ve verdiği hissi bir sonraki seviyeye taşıyabilirsiniz! Bu, markanızın zarafetini esnetirken çeşitli iş stratejilerinde kullanılabilecek güçlü ve çok yönlü bir sembol oluşturur.

Güçlü Bir Tipografiyle Markalaşma

Markanızın değerlerini ve kültürünü iletmek, şirketinizin marka başarısı için kritik öneme sahiptir. Kalın yazı tiplerini veya yazı karakterlerini kullanmanın faydalı olabileceği yer burasıdır. Sözlerinizi güçlü yazı tiplerine sararak markanızın üslubunu dönüştürebilir ve güçlendirebilirsiniz.
3B yazı tipleri, animasyonlu harfler, kinetik tipografi, şekil değiştiren cümleler ve daha fazlası gibi karmaşık tasarım stilleri de dahildir. Bu tür göz alıcı yazılar, şekiller, renkler ve tasarım öğeleri müşteriler üzerinde olumlu ve kalıcı bir etki yaratabilir.
Tüketiciler, bir ürünü satın almadan önce her zaman önceki incelemelere ve referanslara başvururlar. Bu nedenle, markanızı ortaya koyduğunuzda, onun en özgün resmini gösterin. Markanızın herhangi bir sınırlamasını veya zayıflığını müşterilerinizden uzak tutun. %100 orijinal olmak, markanızı benzersiz kılacak ve tüketici güveni ve bağlılığı oluşturacaktır. Aksi takdirde, onların güvenini bir kez kırarsanız, yakın zamanda tekrar kazanamayabilirsiniz.
Sayısız işletme marka fikri her yıl değişmeye devam ediyor. Başarılı markalaşmanın anahtarı, 2023’ün bu en iyi markalaşma trendlerini kullanarak iyi tanımlanmış bir plan oluşturmak ve bunu işinizde stratejik olarak uygulamaktır. Hatırlamak. En başarılı markalaşma, tüketicilerinizin kalplerinde uzun süreli bir iz bırakacaktır.
2023’te bu trend marka fikirlerini işletmenizde uygularken, markalaşma çabalarınızı net ve pratik bir şekilde anladığınızdan emin olun. Kısa sürede tüketicilerinizin markanıza olan sevgisinin ve markanızdan elde ettikleri gelirin arttığına tanık olabilirsiniz!

Tempa Creative’de şirketinizin hikayesini yaratıcı kılmak, Tempa Reklam’da ise hikayenizi müşterilerinize duyurmak konusunda uzmanız. Çok sayıda insanı çekebilmeniz ve çok fazla gelir elde edebilmeniz için işbirliklerinize ve sonuçlarınıza hak ettikleri uygun ilgiyi göstermek bizim verimliliğimizdir.
Alanında uzman ekibimiz, şirketinizin karlılığı için ihtiyaç duyduğu iletişim açıklamaları ile sizi cesaretlendirmek için çalışmaktadır. Şirketinize gerçek trafik çekerek ve size sınıfının en iyisi çözümler sunuyoruz. Şimdi bizimle bağlantı kurunt

Sohbeti Başlat
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?