2023’TE E-TİCARET: DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TRENDLER 2. BÖLÜM

 

 

Sesli Alışveriş

“Hey, Alexa!”, “Tamam, Google!”, “Siri, saat kaç?” Defalarca evlerimiz bu açıklamalarla yankılandı. Cihazlarımız, seyahat etme ihtiyacı olmadan bize kahve getirebilen e-asistanlar oldu! Ses özellikli hoparlör sahiplerinin neredeyse % 62’si sesli ticaret yoluyla ürün satın aldı. Bu nedenle pazarlamacılar, “Hey Alexa, Google ve Siri! Gelecek birkaç yıl içinde.” İşletmelerin sesli alışverişe hazırlanmaları ve reklamlarını şu tür sesli arama sorguları için optimize etmeleri gerekiyor: “Hey, Alexa bana kadınlar için hasta küçücük beyaz v yakalı mağazalar bul.”

Çok Kanallı Satış

Bir ürünü bir web sitesinde gördüğünüz, ardından markanın sosyal medya sayfasında tekrar gördüğünüz kaç kez oldu? Markalar, müşterilerine geniş ölçekte ulaşmak için kullanabilecekleri web sitesi, Instagram, Facebook, Pinterest sayfaları ve Youtube platformları gibi çeşitli kanallara sahiptir. Omnichannel, müşterilere çeşitli yollarla ulaşmak için mevcut tüm kanalları kullanmak anlamına gelir. Bu kanalların her biri için en alakalı mesajları ileterek müşterilerine bulundukları yerde ulaşırlar. Örneğin; Instagram, bir ürün videosunu paylaşmak için harika bir platform olurken Google arama, yalnızca ürün/hizmetleriyle ilgili çözümler arayan kullanıcılar için daha alakalı olabilir. Müşterileri elde tutmanın, yeni müşteriler edinmenin ve kitle hedeflemenin genel etkinliğini artırmanın harika bir yoludur.

Şimdi Al Sonra Öde (BNPL) Artıracak

E-Ticaret sitelerine göz atan, alışveriş sepetlerini dolduran, ödenmesi gereken toplam tutarı kontrol eden ve satın alma fikrinden vazgeçen tüm insanlar için, markalar hepiniz için ilginç bir seçenekle geldi! Şimdi Satın Al Sonra Öde (BNPL) seçeneği, markaların vazgeçilen sepet oranlarını düşürmeleri için harika bir yoldur ve müşterilere ödeme açısından büyük esneklik sunar. Bu seçenek özellikle Y Kuşağı ve Z Kuşağı arasında popüler. BNPL, pazar boyutunun 2023’te yaklaşık 70,9 milyar dolara ulaşması beklenen bir artış görecek.

Alışveriş Yapılabilir Video Reklamlar

 

Pek çok pazarlamacı, ürün satın almayı tüketiciler için sorunsuz bir deneyim haline getirmek için alışverişe uygun video reklamlara dalıyor. Bu reklamlar, kullanıcıların gösterilen video reklamlardan doğrudan içerik satın almalarını sağlar. Bu etkileşimli reklam biçimi, arama ihtiyacını ortadan kaldırır ve izleyicileriniz birkaç tıklamayla ürünü videodan ayrılmadan satın alabilir, böylece markalı videolarınızın tıklama oranları ve yatırım getirisi artar. Markalar, önümüzdeki yıllarda bu e-ticaret trendini kullanacak ve insanların içeriği görüntüleme ve satın alma biçiminde devrim yaratacak. Alışverişe uygun video reklamlar sağlayan platformlardan bazıları Amazon Live, Bambuser ve Buywith’dir .

Sürekli gelişen dijital pazarlama dünyasında bir adım önde olmak mı istiyorsunuz? 2023’te sektörü şekillendiren en son trendler hakkında özel iç görüler ve analizler için bizi takip edin.

Sektördeki bu kadar çok değişiklikle, dikkate alınması gereken sayısız e-ticaret trendi var. E-Ticaret işiniz için hangi trendlerin en iyi şekilde uygulanacağını ve nasıl uygulanacağını keşfetmenize yardımcı olması için TEMPA ile iletişime geçin .

Sohbeti Başlat
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?