At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
2023'te Pazarlama Profesyonelleri İçin 10 Öneri​ - Tempa Reklam Ve Mimarlık

2023’TE PAZARLAMA PROFESYONELLERİ İÇİN 10 ÖNERİ

 

 

2023 Pazarlama Önerileri

Yeni yıl kararları, bir önceki yılı yansıtmanın ve gelecek yıl için bazı olumlu değişiklikler yapmanın yollarını gerçekten düşünmeye başlamanın mükemmel bir yoludur.
Ancak, Yeni Yıl kararları veren insanların yalnızca %12’si bu kararları gerçekleştirmede gerçekten başarılı oluyor. Diğer nedenlerin yanı sıra çoğu insanın ya belirli hedefleri yoktur, nasıl başlayacaklarından emin değildirler ya da ilerlemelerini nasıl takip edeceklerini bilmezler.
Başarıya hazır olduğunuzdan emin olmak için, başlamanıza yardımcı olacak kaynaklar ve en iyi uygulamalar da dahil olmak üzere, pazarlama ve iş profesyonellerinin 2023’te gerçekleştirebilecekleri ulaşılabilir öneriler listeledik!

Pazarlama ve İşletme Profesyonelleri İçin 10 Öneri

1. Kullanıcı deneyimine (UX) odaklanın
2. Tasarımınızı ve görsel içeriğinizi iyileştirin
3. En son pazarlama yeniliklerinden haberdar olun
4. Yeni trendleri ve stratejileri deneyin
5. Gelişen teknolojileri benimseyin
6. İçeriğinizin konfor alanının dışında deneyimler yapın
7. Sosyal medyada sosyal olun
8. Daha iyi bir dinleyici olun
9.Daha kaliteli içerik yazın
10. Tempa Reklam bloğuna abone olun

Kullanıcı Deneyimine (UX) Odaklanın

“ UX tasarımı, bir kullanıcı ürününüzle etkileşime girdiğinde deneyimin nasıl olacağını belirlemek için kullanılan süreçtir.” Kullanıcı deneyimine odaklanmak, kullanıcının ihtiyaçlarını, yeteneklerini, sınırlamalarını ve beklentilerini derinlemesine anlamak anlamına gelir.
Google’a göre, kullanıcılar iyi sayfa deneyimine sahip siteleri tercih ediyor, bu nedenle Google , bir web sitesinin yükleme süresi, etkileşim ve görsel kararlılık gibi kullanıcı deneyimini ölçmek için “Önemli Web Verileri” adlı yeni bir ölçüm grubu oluşturdu . Google, 2023’te bir sayfanın arama sıralamasını belirlemek için bu metrikleri mevcut Arama ölçütleriyle birlikte kullanacaktır, bu nedenle kullanıcı deneyimine öncelik vermeniz gerekecek.
Kullanıcılarınızın UX’ini iyileştirmek ve insanların sitenizle daha uzun süre etkileşimde kalmasını sağlamak için orijinal, kullanımı kolay, gezinilebilir, erişilebilir, güvenilir ve estetik açıdan hoş bir web sitesine ihtiyacınız olacak.


2023’te Kullanıcı Deneyimine Odaklanmaya Başlamanın Birkaç yolu:

1. Mobil ortama geçin. İnsanların %46’sı telefonlarını birincil araştırma aracı olarak kullanıyor. Bir kullanıcı sitenize kötü bir kullanıcı deneyimiyle gelirse, muhtemelen sayfanızdan ayrılacak ve bunun yerine rakibinizin sayfalarını ziyaret edecektir. Üstelik Google , mobil uyumlu siteleri ödüllendiriyor.
2. Sayfa hızını artırın. Ortalama bir tüketici, bir web sayfasının 2 saniyeden daha kısa sürede yüklenmesini bekler ve %40’ı, 3 saniyeden uzun sürerse web sitesini terk eder . Google, erişilebilirliği sıralamaya yardımcı olmak için yükleme süresini kullanır ve yavaş yükleme süresine sahip bir site, zayıf erişilebilirlik anlamına gelir.
3. A/B testleri yapın. En iyi kullanıcı deneyimi uygulamaları olsa da, bir web sitesinin nasıl tasarlanması gerektiğine dair gizli bir formül yoktur. Ancak, A/B testi, kullanıcılarınız için neyin işe yarayıp neyin sitenizin gezinmesini ve kullanılabilirliğini iyileştirmeye yardımcı olmayacağını anlamanın harika bir yoludur.
4. Bir UX tasarımcısı ile çalışın. Uzman bir UX tasarımcısı ve web sitesi tasarımcısı ile çalışmak, kullanıcılarınızın deneyimini iyileştirmek için en iyi uygulamaların yerinde olmasını sağlayacaktır.

2 – Tasarımınızı ve Görsel İçeriğinizi Geliştirin

2023’te pek çok işletme dijital pazarlama stratejilerine odaklanmak zorunda kaldığından, önümüzdeki yıl için en büyük pazarlama ve iş zorluklarından biri, aynı dijital yöntemleri kullanan işletmelerle öne çıkma ve rekabet etme mücadelesidir.
Yüksek kaliteli görüntülere ve göz alıcı görsel içeriğe sahip olmak, hedef kitlenizle etkileşim kurmak söz konusu olduğunda oldukça önemlidir. Tüketicilerin %68’i görsellerle etkileşim kurmak istediklerini söyledi ve görsel içeriğin sosyal medyada paylaşılma olasılığı 40 kat daha fazla.
Canva ve Adobe gibi kullanımı kolay tasarım araçlarıyla oynayarak kendi tasarım becerilerinizi geliştirmek için zaman ayırın . Veya markanızın tasarımını hemen geliştirmeye gerçekten yardımcı olması için Tempa Creative Agency tasarımcıları gibi deneyimli bir grafik tasarım ekibine yatırım yapmayı düşünün.

3 – En Son Pazarlama Yeniliklerinden Haberdar Olun


Ortaya çıkan yeni platformlar, ayak uydurmak için yeni algoritmalar ve düzenlemeler ve denenecek yeni dijital trendler ile, pazarlamada her şeyin her zaman değiştiğini söylemek güvenlidir. Dijital pazarlamanın hızlı dünyasına ayak uydurmanın en iyi yolu, her hafta endüstri araştırmasına zaman ayırmaktır.
Sektör araştırmasına ayrılmış takviminizde haftada 30’dan fazla dakika planlayarak sorumlu kalın. En son pazarlama yeniliklerini takip etmek için sektör haber bültenlerini okumak, sektör podcast’lerini dinlemek veya Tempa Reklam’ın bloğu gibi en sevdiğiniz haber değeri taşıyan blogları okumak için bu zamanı ayırın .
2023 için dijital pazarlama stratejilerinizin güncel olduğundan emin olun.

4 – Yeni Trendleri ve Stratejileri Deneyin

Sektörünüzdeki tüm bu yeni trendleri ve stratejileri öğrendikten sonraki adım, bunları fiilen uygulamaktır!
2021, insanların medyayı tüketme şeklini nasıl değiştirebileceklerinin harika bir örneği . Yeni yılda bu değişiklikleri karşılamanın en iyi yolu, ortaya çıkan yeni dijital trendleri dijital stratejinize dahil etmeye çalışmaktır.
Etkileşimli video deneyimleri, hesap tabanlı pazarlama veya Z kuşağını hedefleme gibi yeni stratejiler deneyerek işletmenizi en ileri seviyeye taşıyın.

5 – Ücretli Medyayı Kullanın


Günümüzün kalabalık medya ortamında organik farkındalık yeterli değil. Ücretli medyaya yatırım yapmak, her markanın marka bilinirliğini artırmasına yardımcı olacaktır. Ücretli medyayı kullanarak daha geniş bir hedef kitle havuzuna anında ulaşabilirsiniz. Bu, markanızı ve ürününüzü yeni bir kitleye rakiplerinizden önce tanıtmak için harika bir fırsat. Bir kuruluş, içeriğini tanıtmak için ücretli medyayı aşağıdaki şekillerde kullanabilir:
• Ücretli sosyal medya gönderisi
• Görüntülü reklamlar
• Ücretli arama sonuçları
• Video reklamlar
• Arama motoru pazarlaması ve diğer tanıtılan multimedya.
Pazarlama ve işletme profesyonellerinin verimliliği artırmaya, zamandan tasarruf etmeye ve işlerini büyütmeye yardımcı olmak için benimseyebilecekleri yüzlerce başka araç vardır.
Dijital stratejinize dahil etmenizi önerdiğimiz tüm farklı (ve en iyi) pazarlama araçlarına bir göz atın. Ve her zaman olduğu gibi, reklamlarınızın başarısını bu ücretli medya temel performans göstergeleri (KPI’ler) aracılığıyla etkili bir şekilde ölçerek kampanya kararlarınızı yönlendirmek için verileri kullandığınızdan emin olun.

6 – Çeşitli Dijital İçerikleri Deneyin


Hiç şu ifadeyi duydunuz mu, “Büyüdüğünüz tek zaman, rahatsız olduğunuz zamandır?” Kitlenizin neye yanıt verdiğini ve hangi içerik yöntemlerinin en çok potansiyel müşteriyi oluşturduğunu görmek için işletmenizi her zamanki rahatlık alanından çıkarın ve videolar veya kontrol listeleri gibi yeni içerik ortamlarını denemeye başlayın.
Çeşitli içerik yöntemleri kullanarak, alıcının yolculuğunun farklı aşamalarında bulunan farklı bağlantılarınıza birkaç şekilde ulaşma ve onlarla bağlantı kurma olanağına sahip olursunuz:
Hedef kitlenizin hangi içeriğe yanıt verdiğini görmek ve buna göre ayarlamalar yapmak için ölçümlerinizi ve geçmiş performansınızı takip ettiğinizden emin olun.

7 – Sosyal Medyada Sosyal Olun


Dünyanın yarısının sosyal medya kullandığını ve Instagram Reels ve TikTok gibi “her gün” ortaya çıkan yeni sosyal platformlarla birlikte, sosyal medyayı pazarlama stratejinize dahil etmek kesinlikle akıllıca olacaktır.
Sosyal medya, işletmenizin daha geniş bir kitle tarafından görülmesini sağlar, markanızı oluşturmanıza ve sadık bir müşteri tabanı geliştirmenize yardımcı olabilir…
Doğru yapıldığında!
Bu sadece işinizi tanıtmak veya insanları web sitenize yönlendirmekle ilgili değil, sosyal medya hedef kitlenizle etkileşim kurmak için kullanılmalı ve iyi… Sosyal olun ve gerçek bağlantılar kurun!

İşte 2023 için birkaç sosyal medya önerisi:

1. İlgili hashtag’leri kullanın.
2. Instagram hikayeleri, anketler, küçük testler, etkileşimli videolar, anketler ve sorular gibi fotoğrafların ve blog gönderilerinin ötesinde etkileşimli içerikler oluşturun.
3. Kitlenizi görmezden gelmeyin. Birisi gönderilerinize yorum yaptığında yanıt verin ve sohbete devam edin.
4. Promosyon içeriği yerine faydalı içerik sağlamaya odaklanın. ⅔ bilgilendirme ve ⅓ promosyon düşünün. Bu, izleyicilerinizle güvenilirlik oluşturmanıza yardımcı olacaktır.
5. Facebook ve LinkedIn gruplarına katılın. Soruları yanıtlayın ve geri bildirimde bulunun.
6. Cana yakın olun. İnsanların markanızın arkasındaki yüzleri görmesini sağlamak için canlı videolar yapın veya sahne arkası fotoğrafları paylaşın.
7. Gönderilerinizi hedef kitleniz için en iyi zamanda planlayın. Geçmiş ölçümlere bakın ve hedefinizin içeriğinizle en iyi ne zaman etkileşim kurduğuna karar verin.

8 – Bir Acil Durum Pazarlama Planı Hazırlayın


COVID-19, her şeyin üstünde kalabilmek için beklenmedik durumlara hazırlanmanın ne kadar zorunlu olduğunu bize gösterdi. Bir acil durum pazarlama planına sahip olmak bu gibi durumlarda yardımcı olur. Beyin fırtınası çözümleri için zaman kaybetmek yerine, ihtiyaç duyduğunuzda uygulamaya hazır bir planınız olacak.
Bir plan hazırlamadan önce, kilit iş fonksiyonlarını tanımlayın, her biri için riskleri ana hatlarıyla belirtin ve ardından yapılacak eylem planını tanımlayın.
Sosyal medyada da markalar için dijital acil durumlar olabilir. Sosyal medyada kriz iletişimi yoluyla bu acil durumlarla nasıl başa çıkacağınızı öğrenin.

9 – Daha Kaliteli İçerik Yazın


İçerik kraldır. 2023’te daha fazla içerik yazmak yerine, daha iyi içerik yazmaya odaklayın! Daha önce bahsedildiği gibi, Google sayfaları kullanıcı deneyimine göre sıralayacak, ancak sayfaları mevcut arama sinyallerini kullanarak da sıralayacaktır, bu da harika ve alakalı içeriğin hala önemli olduğu anlamına gelir.

İçeriğinizin yönünü belirlemek için üst düzey anahtar kelimelere odaklanmayı bırakın ve bunun yerine şunlara odaklanın:

1. Kitlenizin gerçekten aradığı içeriği oluşturmak.
2. İnsanlar arasında bağlantı kuran ve güven oluşturan faydalı içerikler yazmak.
3. Özgün ve alakalı içerik oluşturmak.
4. SEO için optimize edilmiş içerik yazmak.
5. İçeriğinizin okunabilirliğini ve taranabilirliğini geliştirmek.

Tempa Reklam Bloğuna Abone Olun


Ve son olarak, 2023 için önerilerimizden biri bloğumuza abone olmanızdır. Dijital stratejiler, en iyi pazarlama uygulamaları, sektör trendleri ve daha fazlası hakkında en son bilgileri sağlayarak size yardımcı olmak için buradayız.

Yeni yıl kararlarını yerine getirmek zordur, bırakın sorumluluk ortağınız olalım. 2023’te işinizi bir sonraki seviyeye taşıyabilecek bir dijital strateji oluşturmanıza ve başarılı bir şekilde uygulamanıza yardımcı olacağız. Nasıl yapılacağını öğrenmek için hemen Tempa uzmanlarına danışın.

 

 

Sohbeti Başlat
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?