2023’TE E-TİCARET: DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TRENDLER 1. BÖLÜM

 

 

COVID-19’un başlangıcından bu yana, e-ticaret’e olan güven arttı. Çevrimiçi satışların 2023’te 6,51 Trilyon Dolar’a ulaşacağı tahmin ediliyor. E-ticaretin ivme kazanması ve yıldan yıla değişmesiyle birlikte, 2023’te bizi hangi trendlerin beklediğine bakalım.

Yapay Zeka

Yapay Zeka (AI), insan zekasını taklit edebilen yazılım algoritmaları içerir, bu da işletmeleri düşük yatırım getirisi olan tekrarlayan görevleri yönetmekten kurtarır ve birçok işletme için verimliliği artırır. Amazon gibi e-ticaret devleri, müşterilerini ve işletmelerini geniş ölçekte desteklemek için diğer otomatik görevlerin yanı sıra müşterilere ürün önerileri sağlamak için yapay zekayı aktif olarak kullanıyor. Benzer şekilde, diğer çevrimiçi alışveriş platformları, müşterilerin alışveriş yaparken ihtiyaç duydukları desteği alabilmeleri için AI chatbot özelliklerini mobil uygulamalarına entegre ediyor . Chatbot’lar, sorgulara ve şikayetlere hızlı çözümler sunar. Nitekim, %57Müşterilerin oranı, anlık olmaları ve 7/24 destek alabilmeleri nedeniyle chatbot’larla ilgileniyor. Bu kadar yaygın bir popülariteyle, yapay zekanın e-ticaretin diğer yönlerine de girdiğini kesinlikle göreceğiz.

Drone Teslimatı

Drone kullanarak mal teslim etme videolarının viral hale geldiği zamanı hatırlıyor musunuz? Bu teslimat geleceğinin bu kadar çabuk geleceği kimin aklına gelirdi? Drone teslimatları sadece izleyiciler için uygun değil, aynı zamanda şirketler için daha ucuz bir alternatif. Birçok şirket şimdiden drone teslimatlarını kullanmaya başladı ve bu rakamlar önümüzdeki birkaç yıl içinde artacak.

Artırılmış Ve Sanal Gerçeklik

Çevrimiçi alışveriş yapmak çok uygundur, ancak genellikle gerçek mekanda faaliyet gösteren bir mağazanın kişisel dokunuşundan yoksun olabilir. Ancak Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) sayesinde, insanlar artık en sevdikleri ürünleri gerçek zamanlı olarak görebilir ve hatta ürünün üzerlerinde nasıl görüneceğini kontrol edebilir! Sephora , Ikea, Target ve Nike gibi web siteleri , web sitelerinde AR ve VR kullanır. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik, daha kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sağlamakta ve sanal alışveriş sırasında oluşan alışveriş hatalarının önüne geçilmesine yardımcı olabilmektedir.

Özelleştirilmiş Ürünler

Herkes sadece kendisi için yapılmış bir ürünü sever! Bir araştırma, alışveriş yapanların %36’sının ürün özelleştirme istediğini gösteriyor. Bu nedenle, Zazzle ve TheNorthFace gibi birden çok e-Ticaret web sitesi, özelleştirilebilir ürünlerden yararlanıyor. Kişiselleştirme dokunuşu, satın alma değerlendirmesi için itici bir güçtür. Aslında, çevrimiçi alışveriş yapanların %53’ü, kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimi sunan platformların değerli bir hizmet sunduğuna inanıyor. Bu nedenle, 2023’te özelleştirilmiş ürünler kervanına daha fazla markanın katıldığını göreceğiz.

M-Ticarette Yükseliş

M-ticaret, akıllı telefonlar ve tabletler aracılığıyla yapılan alışverişleri ifade eder. İnsanlar internette, sosyal medyada gezinmek veya cep telefonlarından alışveriş yapmak için önemli ölçüde zaman harcıyor. Ortalama olarak, yetişkinler 2022’de çevrimiçi olarak 417 dakika harcıyor. Instagram ve Facebook gibi birçok sosyal ağ platformu artık kullanıcılarına alışveriş seçenekleri sunduğundan, e-ticaret platformları ile sosyal medya arasındaki çizgi yavaş yavaş bulanıklaşıyor. Alışveriş yapanların üçte ikisi sosyal medya üzerinden alışveriş yapıyor. 2024 yılına kadar M-Ticaret, e-Ticaret’in %44’ünü oluşturacak. İşletmeler, müşterilerinin bulunduğu yer olduğu için (henüz yapmamışlarsa) sosyal medyada reklam vermeyi düşünmelidir. 

Yeşil Tüketim: Sürdürülebilirlik Önemli Olacak

 

Mevcut neslin tüketicileri daha çevre bilincine sahip hale geliyor. Sürdürülebilir ürünler talep ediyorlar ve şirketlerin ve markaların ürünlerini çevreye zarar vermeyecek şekilde üretmelerini istiyorlar. Bir araştırma, Millennials’ın %75’inin çevreye duyarlı olduğunu ve hatta sürdürülebilir ürünler için daha fazla ödemeye istekli olduklarını gösteriyor. Bu eko-savaşçıların sayısındaki artışla birlikte markalar, ürünlerini üretme, tanıtma ve sunma biçimlerinde değişiklikler yaparak bu müşteri tabanına hitap etmek zorunda.
Sürdürülebilir ambalaj kullanımı, markaların çevreye duyarlı olabilmesinin yollarından biridir. Aslında, Calvin Klein , Boxed Water ve ASOS gibi markalar , müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak için şimdiden sürdürülebilir ambalaj kullanmaya başladılar. Bu e-ticaret trendi, hepimizin dört gözle beklediği trendlerden biri.

Sürekli gelişen dijital pazarlama dünyasında bir adım önde olmak mı istiyorsunuz? 2023’te sektörü şekillendiren en son trendler hakkında özel iç görüler ve analizler için bizi takip edin.

Sektördeki bu kadar çok değişiklikle, dikkate alınması gereken sayısız e-ticaret trendi var. E-Ticaret işiniz için hangi trendlerin en iyi şekilde uygulanacağını ve nasıl uygulanacağını keşfetmenize yardımcı olması için TEMPA ile iletişime geçin . 

Sohbeti Başlat
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?